Tuesday, March 2, 2010

PENGKHIANAT PKR DAN PAKATAN RAKYATPKR bergolak lagi. Malas nak baca dan campur, tetapi mungkin sedikit sebanyak jiwa menentang kezaliman dan penipuan yang wujud dalam diri membuatkan ingin membuat ulasan. Biarpun ulasan ku tidak secanggih ahli politik, tetapi inilah pandangan dan apa yang ada dalam hati ini.
Setiap kali tengok, dalam berita bila ahli PKR keluar parti, adalah rupa Sallehuddin bekas Setiausaha Agung. Siapa beliau ini? Tiada siapa yang tahu asal usul beliau sebenarnya. Mungkin kenalan Anwar. Jadi tetiba ada dalam parti. Itulah cerita 2004, kalau tak silap. Bila kawan Anwar semua disanjung, kononnya beliaulah perunding yang akan menaikkan PKR.
Semalam sempat berjumpa teman dari Utara. Berbincang sedikit pasal politik tanahair dan impak Fairus bila menjadi pengkhianat kepada PKR. Jawapan yang diterima amat melucukan, tiada impak sebab orang sana semua tahu siapa Fairus. Dikenali sebagai anak muda yang malas dan tiada halatuju bagi orang kawasannya sendiri. Benar atau Salah, beliau sendiri dan masyarakat yang lebih mengetahui. Jika benar seperti kata - kata teman tersebut, maka pengkhianatan Fairus tidak mendatangkan mudarat kepada PKR, bahkan mudarat pula kepada UMNO. UMNO akan dicap sebagai parti himpunan orang politik yang bermasalah.
Berbalik kepada hamba Allah, Sallehudin bukan Sallehudin Ayubi pahlawan Islam tersohor. Sudahpasti jiwanya juga tidak sekental sallehuddin Ayubi. Tadi sempat baca kenyataan rasmi S. Husin, beliau bulanlah tidak bergaji. Dibayar RM9000.00 sebulan rupanya. Jadi bercanggahlah kenyataan beliau yang berkhidmat secara sukarela seperti yang diwar - war dahulu.
Di sebalik segala masalah ada gambar beliau. Sudahpasti beliau berperanan dalam pengkhianatan kepada PKR. Jadi siapa sebenarnya beliau. Seorang yang tidak berpuas hati kepada imbuhan yang diperolehi atau seorang yang sememangnya ditanam dalam PKR?
Hanya Allah yang Maha Mengetahui.

No comments: