Wednesday, February 23, 2011

LEPAS KERDAU, MERLIMAU - BARANG NAIK LAGI

BN telah mengumumkan calun - calunnya di Kerdau dan Merlimau. Dua calun seorang berlatarbelakang agama dan seorang ala - ala korporat la. Dua kawasan ini juga dimaklumkan kawasan Melayu.
Dari rekod, 2 pilihanraya sebelum ini di mana kawasan yang majoriti Melayu kurang memberangsangkan bagi Pakatan Rakyat (PR). Dari ucapan dan majlis keraian calun juga menunjukkan BN telah meraikan majlis kemenangan. Begitu yakin nampaknya BN akan berjaya mempertahankan kerusi tersebut.
Wakil PR sudah tentunya Parti PAS, sebab komposisi kaum Melayu yang majoriti. Strategik PAS samada nak letak calun wanita seperti Tenang atau tokoh hebat parti, kurang akan mendapat sambutan di kedua - dua kawasan. Sebab di kedua - dua kawasan itu memang antara kubu BN. Biarpun PR melihat Kerdau ada harapan, namun kita jangan lupa sumbangan oleh beberapa kawasan Felda yang setakat ini kesetiaannya kepada Parti Melayu Tertua tidak boleh dipertikaikan.
Bagi kedua2 kawasan tersebut, kenaikkan harga barang atau petrol selepas itu, sama seperti yang lain akan membebankan mereka.
Di Semenanjung kedua2 pilihanraya ini adalah yang terakhir. Seandainya ada ADUN @ ahli Parlimen yang meninggalkan kita selepas ini tiada lagi pilihanraya. Biarpun memang kehendak rakyat masa kini menginginkan kematian Tuk Wakil mereka. Rakyat percaya pengorbanan nyawa Tuk Wakil akan menyenangkan mereka. Rezeki dan projek akan datang mencurah2 umpama hujan musim tengkujuh.
Oleh itu rakyat di kedua2 kawasan tersebut, gunalah anugerah rezeki dengan sebaik mungkin. Seandainya kedua2 rakyat di kawasan ini pandai sikit, rezeki akan dapat dikongsi oleh semua rakyat Malaysia, tidak kira agama dan bangsa apapun. Sebab Kerajaan tahu inilah penilaian terakhir sebelum PRU yang seterusnya.
Untuk Rakyat pengundi di Kerdau dan Merlimau, harapan rakyat Malaysia terletak di tangan anda. Ingat jika BN menang, segala - galanya akan naik sama seperti namanya dan rezeki yang anda nikmati hari ini akan hilang nikmatnya. Tetapi jika anda membuat perubahan, seluruh Rakyat Malaysia akan dapat berkongsi kebahagiaan.

TAK SANGKA, BOLEH MAIN KONGSI - KONGSI

Baca sendiri,