Saturday, October 30, 2010

TAHNIAH, KELANTAN JUARA PIALA MALAYSIA

Setelah bergomo beberapa puluh tahun, Kelantan berjaya juga meraih Piala Malaysia, piala nombor wahid bolasepak di Malaysia. Tahniah buat pemain dan pegawai pasukan bolasepak Kelantan.
Di dalam kegembiraan meraikan kemenangan ini kita berdoa tiadalah penyokong Kelantan yang akan bergomo di luar stadium pula. Dan lebih kita takuti dan mohon dijauhkan, semasa perjalanan pulang ini, ada pula penyokong yang bergomo dengan bas ataupun lori atau kereta di jalan - jalan raya pula.
Kepada para penyokong, ingatlah tiada ganjaran melainkan berhabis duit untuk datang ke Stadium. Sedangkan pemain dan pegawai mendapat ganjaran yang sepatutnya. Jadi, janganlah diulangi kebodohan yang selalu dilakukan.
Kepada para pemain NS, jangan kecewa kerana anda tetap mendapat gaji dan elaun seperti biasa. Kepada penyokong NS, jangan terlalu kecewa kerana nasib anda sebenarnya sama seperti penyokong Kelantan, tetap berhabis duit sendiri dan tidak dibenarkan 'claim' dari Persatuan Bolasepak Negeri.
Dan ingatlah bolasepak hanya permainan ciptaan Barat untuk menghuru - harakan umat Islam. Sekiranya ada golongan ustaz yang terlalu fanatik bolasepak, kita reject dan jangan ikut mereka. Sebab mereka hanya agen - agen Yahudi.

Kekacang.blogspot.com Valuation $5,090.94 | Kekacang

Kekacang.blogspot.com Valuation $5,090.94 | Kekacang: "- Sent using Google Toolbar"