Sunday, April 17, 2011

PILIHANRAYA SARAWAK, TOK UBAN BERBULAN MADU
Keputusan p/raya Sarawak telah diketahui. Secara otomatik Kerajaan telah ditabalkan. Segala janji akan tetap tinggal janji. ada yang tertunai namun akan banyak yang tertinggal dan dilupai.
BN berjaya membentuk Kerajaan dengan 2/3 majoriti. Tahniah kepada pengundi Sarawak kerana memberi amanah kepada para Pengsonglap Negara. Tok Uban tetap menjadi KM Sarawak, bila nak berundur, Tok Jib pun tak tahu dan tak boleh campur. Semua org tahu harta Tok Uban melimpahi petala langit dan bumi. Siapa Tok Jib budak hingusan nak suruh Tok Uban letak jawatan.
Biarpun PR tewas namun pengundi PR tetap ramai. Biarpun PR cuma dapat 15 kerusi DUN dan BN 55 kerusi namun dari jumlah pengundi PR dapat 300000 manakala BN tak lebih dari 350000. Kawasan bandar yang didiami oleh orang berinformasi semuanya dimiliki oleh PR sementara BN menguasai kawasan luarbandar. Nampak gayanya perubahan akan berlaku di Sarawak kerana perubahan bermula di Bandar tidak di Luar Bandar. Mungkin P/Raya ke hadapan PR akan memerintah Sarawak.
BN masih berjaya menakutkan orang luarbandar agar terus mengundi mereka. Tapi sampai bila. Dengan segala perbelanjaan yang besar dan jentera Kerajaan yang disalah-gunakan, hinggakan SPRM pun tak berani nak siasat, BN hanya dapat menguasai orang yang kurang cerdik sahaja. BIARLAH LUNCAI TERJUN DENGAN LABU - LABUNYA.
Kepada Rakyat Sarawak selamat berada di bawah pimpinan BN Tok Uban. Beliau akan terus merembat dan menawan harta Rakyat Negeri Sarawak. Tok Uban terus kaya dan Rakyat Sarawak Iban, Dayak dan Melayu terus merana dan ditindas. Dan yang lebih terpenting Tok Uban berjaya meneruskan Pesta Bulan Madunya. Stok gambir banyak lagi ni.