Thursday, August 20, 2009

NIK AZIZ MANGSA TERBARU.

Hari itu diserangnya Anwar, sekarang ini pula Nik Aziz. Kaedah mudah bagi pakar strategik dan mudah dibaca. Serang kewibawaan pemimpin. Anwar, Penasihat PKR, Nik Aziz Murshidul Am PAS. Lemahkan pribadi mereka, labelkan mereka. Strtaegik yang mudah dibaca. Sebab Strategik ini pernah digunakan oleh United Musyirikin National Organisation (UMNO) di Mekah dahulu. Pemimpin mereka ialah Abu Jahal. Labelkan pemimpin umat ialah Muhammad Rasulullah s.a.w. Untuk pengetahuan bagi yang tak tahu, Abu Jahal ini asalnya bukanlah penyembah berhala sangat. Tetapi atas dasar mencari makan dan ingin mengekalkan kekayaan serta kuasa, maka Muhamad Rasulullah mesti ditentang. Abu Jahal juga mempercayai Allah sebagai Tuhan mereka, sebab pegangan agama nenek moyang Nabi Ibrahim masih kekal dan ada di Mekah.
Jika dilihat dari sejarah ini, apa beza sangat dengan kita di zaman ini. Memang benar mak bapak kita Islam. Tetapi cukupkah sekadar itu menjamin kita masuk syurga. Syurga Neraka bukan hak kita, bukan hak Nik Aziz, apatah lagi bukan hak Tuk Jib, Muhyiddin dan Mahathir. Tetapi nak masuk syurga kena tahu apa nak buat? Bukan sekadar jadi baik, kalau ikut Mazhab Mahathirisme.
Bagaimana nak masuk syurga, mesti ada panduan. Panduannya Al Quran dan Sunnah. Tolak satu hukum atau ayat Al Quran cukup menjatuhkan kita menjadi kafir (terkeluar dari Islam). Tak perlu banyak satu pun cukup. Selepas itu kena mengucap 1000000000X pun tanpa kita bertaubat dan menginsafi apa yang kita buat, takj ada apa makna pun di sisi Allah. Nak masuk syurga biukan senang, harganya mahal. Lebih mahal dari seisi dunia.
Nik Aziz cakap ikut Islam cara UMNO memang tak masuk. Sapa tak sokong memang ia jahil, sebab bagi dia Islam sekadar Rukun Islam. Dia lupa itu baru rukun Islam, belum cerita Rukun Iman lagi. Kalau dah Islam kena beriman, sebab yang masuk syurga orang beriman. Kalau tak beriman, soalan ini kena tanya Harussani, sebab dia akan jawab ikut keperluan bergantung kepada periuk nasi. Dialah contoh ulama' terbaik.
Jika ajaran yang Rasulullah bawa dulu sampai ke orang macam Mahathir atau umumnya orang UMNO nescaya akan difatwakan sesat oleh Majlis sebab semuanya kena berkorban. Islam yang dibawa UMNO kena kumpul kekayaan dan tak perlu susah untuk berjihad.
Ada otak pakai ada akal fikir.

No comments: