Saturday, June 6, 2009

NASHA MENANG, MAT SABU & HUSAM KALAH

Tadi tengok berita tV3, dengan gah dan gumbira, PAS masih disokong ulama'. Ngapa musuh PAS gembira sakan dengan kemenangan yang dikatakan puak ulama'. Pelik bin Ajaib. Adakah ulama' ini ciptaan UMNO, yang mampu bermain telefon dengan UMNO, yang mampu berzukarah kemudiannya muqabalah dengan UMNO. Ulama' yang mempertahankan Ketuanan Melayu lebih hebat dari Najib sendiri. Carilah jawapannya sendiri.
Ulama' telah menang, golongan yang digelar professional kalah. Dikhabarkan kalah kerana rasuah, kalah kerana tiada cukup ilmu agama, kalah kerana tak pakai ketayap putih. Yang menang sudah menang, yang kalah sudah kalah.
Keputusan telah dibuat oleh pengundi, biarpun undi tak menyokong Nasha berpecah kepada Mat Sabu dan Husam. Ini bermakna dah ada 3 kumpulan di dalam PAS. Golongan Ulama', Professional pun dah pecah 2. Masa dan peristiwa akan menentukan segala - galanya.
Yang sedihnya golongan ulama' konon, hanya layak memerintah, hanya layak memimpin. Lepas ini jika ada tangkapan ISA rasanya ulama' kena ke depan kalau kena tangkap, depa dulu. Kalau ada demonstrasi, ulama' kena berdepan dengan FRU. Kita dok pakat tengok, selama ini kita gadaikan diri untuk mereka, sanggupkah depa bergadai untuk kita pulak?
Sebenarnya bagiku ulama' sebenar bila memikirkan rakyat lebih dari diri & keluarga. Kalau x semua orang boleh ngaku dia ulama'. Celup jap kat mana - mana, jadilah kita ulama'.
Sanggupkah mereka buat.

No comments: