Thursday, February 5, 2009

JATUHNYA SEBUAH KERAJAAN

Di GAZA, PALESTIN, kerajaan Hamas dinafikan hak kemenangannya oleh Zionis - Yahudi dan kerajaan Fatah. Apabila mandat diberi ke HAMAS, pihak Fatah telah cuba menggulungkannya dengan beberapa cara. Membuat kacau di GAZA. Bila gagal berunding dengan Zionis agar mengadakan Sekatan ekonomi ke atas kerajaan HAMAS. Bila gagal, memberi maklumat agar dibunuh pimpinan HAMAS. Gagal lagi, bersekongkol agar Zionis menyerang HAMAS. Ribuan rakyat telah terkorban. Namun HAMAS masih gagah dan tidak kecundang.
Di Perak, kerajaan PR telah menang melalui pilihan raya yang sah bagi negara yang memilih sistem demokrasi sebagai asasnya. Kemudiannya berlaku aksi ugut, paksa dan ganjaran. Malngnya ada YB yang kurang teguh keimanannya. Mungkin terpengaruh dengan wang ringgit dan takutkan ugutan. Maka gugurlah mereka kepada pemerintah yang zalim serta berkhianat kepada rakyat yang memilihnya. Diringkaskan, jatuhlah kerajaan Negeri Perak kepada Barisan Nasional.
Inilah perbandingan buat yang jahil, di mana - mana ada Zionis dan munafik. Zionis bukannya Yahudi kerana ada ramai Yahudi yang baik, Zionis adalah kezaliman. Sesiapa yang bersekongkol dengan kezaliman, dia adalah Zionis. Tidak kira bangsa apa sekalipun samada Melayu, Cina, India, Arab, Inggeris, Afrika, Kadazan dan Murut. Zionis boleh terdiri UMNO,PKR,PAS, DAP,MCA, MIC dan apa parti pun, apabila kezaliman dilakukan. Apabila kezaliman dilakukan akan berlaku kekejaman, mengambil hak orang lain, tidak berhati perut, rasuah berleluasa dan apa bentuk keburukan sekalipun.
Munafik pula telah ada semenjak dari zaman Rasulullah s.a.w lagi. Cuma bilangan mereka tidak ramai. Sekarang munafik ada di mana - mana. Garis panduan munafik ialah suka menipu, berpura, tidak berpegang pada janji, melampau dan tidak amanah. Munafik bukan hanya pada bangsa Arab tetapi dari keseluruhan umat manusia.
Telah menjadi lumrah, kaum munafik akan bersekongkol dengan Zionis (Kezaliman).
Sesiapa yang memilih jalan menjadi Zionis dan munafik, Allah telah menjanjikan ganjaran azab yang pedih utuk mereka.
Sesungguhnya orang mukmin himahnya dalam solat dan puasa. Sedangkan orang munafik himahnya pada makanan dan minuman bagai binatang, di samping meninggalkan solat dan ibadah yang lain.
Orang mukmin sibuk bersedekah dan meminta ampun. Sedang kan orang munafik terlena oleh kerakusan dan angan - angan.
Orang mukmin memutuskan harapan kepada segala sesuatu selain Allah. Orang mukmin mengorbankan segala sesuatu untuk agama. Sedangkan orang munafik mengorbankan agama untuk harta.
Orang mukmin aman dari segala sesuatu selain Allah. Orang mukmin selalu berbuat baik dan menangis. Sedang orang munafik selalu berbuat jahat dan tertawa........

Setiap manusia mengetahui diri masing - masing samada Zionis atau Munafik. Mungkin ada segolongan yang kurang pasti atau mengikut membuta tuli, dinamakan Jahil. Mereka juga dijanjikan ganjaran azab juga kerana tidak mahu belajar dan mengkaji.
Inilah asas yang diajar oleh Rasulullah. Islam diturunkan kepada setiap individu. Setiap individu berhak memilih samada menjadi Zionis, Munafik atau Jahil. Terpulanglah.
Hukuman Allah bukannya kepada bangsa, parti, kaum atau apa persatuan juga. UMNO, PKR, PAS tidak masuk neraka mahupun syurga. Yang masuk adalah ahlinya. Ahli boleh jadi Zionis, Munafik atau Jahil.
Jadi pilihlah pilihan kita, kita menentukannya. Gunakan akal masing - masing..
Kemenangan di dunia hanya sekelumit kecil tetapi Akhirat juga lah yang abadi buat selamanya.

No comments: