Saturday, March 12, 2011

ANWAR, JALAN KE PENJARA SIRI I: DRAMA PILIHAN MINGGU INI

Makin hari makin ketara, agenda untuk memasukkan Anwar ke dalam penjara. Dengan memenjarakan Anwar banyak yang akan untung dari segi politik. Pimpinan Parti Melayu Tertua tahu, Anwar adalah agen penghubung (bukan agen Yahudi) kepada perpaduan PAS dan DAP. Di dalam kesepakatan di dalam PR amat penting. Jika PR tidak sepakat dan tidak mampu menari dalam satu irama maka niat nak menjadi Kerajaan Malaysia baik dilupakan sahaja.
Kegalakkan untuk memenjarakan Anwar dapat dilihat bila isu Liwat II ini makin menunjukkan cerita - ceriti yang mengarut umpama lawak komedi. Contohnya, ujian lubang Saiful tiada kesan fizikal kemasukkan tetapi ada kesan sperma. Mungkin kemasukkan berlaku secara batiniah. Atau yang lebih tepat khayalan si penuduh.
Gambar CCTV, yang digembar - geburkan, rupa - rupanya hanya gambar Anwar naik lif. Majoriti rakyat marhain yang mampu dibodohkan ini ingat gambar rabaan alias jilatan alias tikaman maut seperti yang diceterakan.
Nampak gayanya agenda makin terbukti, keterlibatan pelakun - pelakun opera seperti mangsa, doktor, pegawai penyiasat, lif dan apa - apa sahaja hanya mampu mempengaruhi manusia yang kekurangan akal. Mungkin lepas ini watak - watak Pak Menteri, Isteri VVIP, dan hakim bijaksana serta pelakun tambahan baru dapat menjadikan jalan cerita ini lebih menarik.Biarpun kebarangkalian untuk mendapat Anugerah Drama Terbaik, Pelakun Terbaik, Sutradara Terbaik tiada mempunyai harapan. Sekurang - kurangnya dapat mendapat Anugerah Drama Harapan.
Dan khas untuk Mak Cik, Kakak - kakak yang suka berkain merah berbaju putih, TIPAH TERTIPU, TIPAH TERTIPU.
Dan kepada rakyat Malaysia yang masih berakal dan cintakan kebenaran serta anti fitnah, Renungkanlah dan Jauhilah diri dari terlibat dengan Fitnah. Sebab dunia ini makin menghampiri Zaman Ketamatan. Janji Allah akan datang, kerana Allah Yang Sebenar - benar Tidak Memungkiri Janjinya.

No comments: