Tuesday, July 13, 2010

SERANGAN BOM BERANGKAI

Akhir - akhir ini, serangan pribadi kepada Ketua Pembangkang, Penasihat Umum PKR makin rancak. Mungkin ini adalah strategik politik terbaru musuh politik beliau, tidak lain dan tidak bukan Parti Melayu Sedunia dan sekutunya.
Dari serangan bom serangkai itu, dapatlah disimpulkan, insan yang bernama Anwar ini bukan sahaja seorang peliwat tegar dan kaki perempuan tetapi adalah seorang komunis, agen Yahudi, agen CIA dan pelbagai agen lagi. Seperti biasa suratkhabar UM dan BH yang sememangnya tidak laku di pasaran sejak berdekad lalu memainkan peranan aktif. Benar atau Tidak tuduhan itu bukannya perkara penting. Yang penting tuduh dulu.
Serangan bom berangkai, nampaknya hebat tetapi tidak kena pada 'target'. Itu yang terjadi sebenarnya. Di dalam peperangan, kebiasaan serangan bom berangkai hanya membunuh orang awam bukannya tentera. Begitu juga di dalam politik, silap - silap akan terbom kem sendiri.
Jika dilihat, kes Anwar seorang peliwat, kes ini menjadi kes paling lawak di dalam mahkamah yang ada seluruh dunia. Fakta tuduhan tidak kemas. Bukti yang kelakar. Mangsa yang tidak cukup syarat untuk jadi pelakun. Mengikuti perkembangan kes ini sama seperti melihat cerita Senario di rangkaian TV. Tidak tahu pangkal tidak tahu hujungnya.
Anwar Agen Yahudi, Agen CIA, Agen Komunis dan mungkin entah apa - apa agen lagi. Rasanya serangan ini dah pernah dilemparkan tetapi gagal. Tak perlu ulas.
Anwar bayar CNN sebab nak masuk wawancara. Dengar khabarnya CNN melenting sebab dituduh begitu. Seolah menunjukkan CNN tiada kredibiliti. Yang diserang Anwar, tetapi yang melenting CNN. Nampaknya dah tersalah tembak.
Kalau benar dakwaan tersebut, ini bermakna Anwar terpaksa mencari pelabur sebab nak bayar duit CNN dan mengiklankan diri. Sedangkan rasanya Parti Melayu Sedunia tidak pernahpun membayar kepada RTM di dalam mengiklankan pemimpin - pemimpinnya. Dasar makan free sahaja. Sedangkan kita tahu, RTM adalah milik kerajaan, milik rakyat. Pendedahan ini bagus kerana menunjukkan watak sebenar TUKANG FITNAH dan sekutunya.
Jadi rasanya mula masa kini. rakyat hendaklah mendesak seandainya Parti Melayu Sedunia atau mana - mana parti pun hendak mengiklankan parti atau pemimpin mereka di siaran TV khususnya RTM, perlu membuat bayaran dahulu. Kan menguntungkan kerajaan.
Di dalam politik, makin banyak serangan makin banyak kelemahan penyerang terdedah. Jadi nampaknya Serangan Bom Berangkai yang dibuat hanya mengena orang sendiri.

No comments: