Thursday, June 24, 2010

ANDAINYA DR ASRI MASUK UMNO....

Tadi terima sms dari seorang sahabat, esuk Dr Asri akan masuk UMNO bersama 40 ulama'. Dah kurang pula. Mula - mula 100 sekarang jadi 40. Setakat mana benarnya tak tahu lah. Jadi kita kena tunggu esuk, betulkah Dr Asri masuk UMNO?
Andainya Dr Asri masuk UMNO, tidak mampu menguatkan UMNO. Sama seperti Dr Asri jadi Mufti, bukan sahaja tidak menguatkan Institusi Islam tersebut bahkan menambah huru - haranya. Semasa Dr Asri jadi mufti, dia banyak mengeluarkan pendapat. Tetapi pendapatnya hanya manambah kecelaruan dalam masyarakat. Hanya golongan yang tak faham agama atau baru berjinak dengan agama sahaja yang kagum dengan Dr Asri. Yang faham, melihat Dr Asri ni kaki membida'ah orang lain je. Yang tak bidaah hanya dia dan gangnya sahaja. Dr Asri dan gang juga mengaku diri mereka golongan salafi, yang lebih tulin kononnya.
Jadi lebih baik Dr Asri masuk UMNO, sebabnya kalau masuk PR akan lebih huru - hara lah PR.
Kalau Dr Asri masuk PR, akan lebih huru- hara PR dengan perkara - perkara kecil. Sebab Dr Asri memang suka bertelagah perkara kecik - kecik.
Umumnya masyarakat tahu Dr Asri ada agenda tersendiri dalam perjuangan beliau. Biarlah dia masuk UMNO, itu haknya. Dan tidak menjejaskan sesiapa pun.
Cuma pandangan saya, parti yang dimasuki Dr Asri akan bertelagah perkara - perkara kecil dan perkara besar ditinggalkan.

No comments: