Monday, April 19, 2010

ZAID @ KAMAL ANATHAN YANG TEGAR?


PRK Hulu Selangor makin panas. Dah jadi adat pilihan raya. Dalam pilihanraya, agama akan dianggap sebagai penghalang bagi manusia yang kurang beriman. Dalam pilihanraya budaya fitnah, buruk orang, buka aib orang memang budaya biasa. Dalam pilihanraya matlamat menghalalkan cara, konsep Machivelli, itulah pegangan manusia rakus dan tamak.
Isu Zaid minum arak. Gambar dan pelbagai lagi disebarkan.Bila disiasat hanya gambar tempelan. Blogger yang membuatnya tahu itu adalah gambar palsu. Tetapi dibuatnya jua. Nescaya si Blogger bukan seorang yang beriman. Jika beriman dia takutkan Allah, dia tak fitnah orang, dia tak buka aib orang. Eluklah kita keluarkan gambar Si Blogger ini supaya bila dia mati, moga - moga tukang fitnah dan tukang aib sahaja akan datang kendalikan jenazahnya. Nak tengok mampu tak dia buat fitnah kat malaikat pula. Dosa Sang Blogger Pemfitnah amat besar, moga dia cepat jumpa Zaid minta maaf dan announce secara terbuka. Sebab mungkin ada yang telah percaya.
Zaid, ramai insan macam aku, tak kenal secara pribadi. Namanya meletup dulu pun sebab saman hudud Kerajaan Kelantan. Kalau tak sampai mati pun orang tak kenal.
Zaid ini aku rasa mungkin dulu sama macam majoriti pimpinan UMNO yang lain. Kalau tak takkan dia boleh join UMNO. Hidup berpoya- poya, enjoy ala Barat, sebab anak didik Barat. Bila dah berumur, rasa insaf dan ingin kembali ke pangkal jalan. Zaid kata dia dah bertaubat, dia dah mohon maaf dari Allah. Dan dia pun telah meninggalkan kekawan lama yang ada perangai buruk. Itulah cara bertaubat. Cari kawan baru yang boleh membimbing. Dia keluar parti lama sebab kawan lama yang kaki arak tegar, pengamal rasuah tegar, pemfitnah tegar dan macam - macam tegar lagi ada kat situ. Jadi kepada Menteri, Ustaz dan Tuk Imam, yang masih dalam parti lama Zaid, pandailah cari kawan yang baik. Silap - silap boleh ikut perangai kekawan yang tegar - tegar ini.
Jadi tak timbul cerita Zaid kaki arak atau kaki apa. Dia dah tinggalkan. Sedangkan dalam parti lama Zaid, masih ramai yang kaki arak tegar, peraba tegar, penzina tegar, kaki pukul bini tegar, kaki perempuan tegar dan tegar tegar tegar.
Pada masa yang sama, lawan Zaid dari Parti yang terkenal dengan ketagih arak tegar tak dipertikaikan pula. Hairan bin Ajaib, mungkin Kamal Anathan ini seorang kaki ibadat yang kerap ke masjid kot. Itu sebab diangkat bagai Dewa oleh geng - geng dalam parti lama Zaid ini. Mungkin antara Zaid dan Kamal Anathan ini, ada yang masih tegar lagi kepada botol? Renung dan Fikirlah, gunakan anugerah Ilahi.

No comments: