Friday, February 5, 2010

UMNO TIDAK BELAJAR DARI SEJARAH

Menjadi ahli politik, tidak dapat lari dari Sejarah. Sejarah bukan sahaja sebagai satu mata pelajaran, tetapi satu iktibar kepada kita. 70% isi Al Quran adalah berkaitan dengan Sejarah. Sedangkan Al Quran bukannya buku sejarah. Al Quran adalah panduan kehidupan. Jelaslah Allah memberitahu kita supaya ambil pengajaran dari Sejarah.
Kes Anwar adalah kali kedua semenjak ditangkap 1998 dan dibebaskan beberapa tahun kemudian. Malangnya UMNO tak ambil pengajaran darinya. Tahun 1999, UMNO melihat kehilangan taringnya. Pengundi beralih arah ke parti - parti lain biarpun parti yang ada amat lemah pengurusannya. Bermula dari tarikh itu, ahli UMNO malu nak mengaku mereka orang UMNO.
Selepas Anwar dibebaskan, Tsunami politik pun terjadi di Malaysia. Semua sedia maklum, jika di Semenanjung pengaruh Anwar sehingga menyebabkan UMNO kalah. Cuma berharap kepada Sabah dan Sarawak. Jika tidak sudahpasti Kerajaan sekarang dipimpin oleh Anwar.
Bermulanya kes Saiful, rakyat telah menolaknya. Jika dibuat kajian, mungkin tidaklah 100% tetapi 70% hatta ahli UMNO sendiri pun tidak percaya. Mengapa diteruskan juga.
Rakyat sudah bosan mendengar dongengan rancangan mengarut Saiful kena liwat. Biarpun Saiful dimekapkan seolah - olah menjadi seperti orang kuat sembahyang. Semua orang menolak dan menafikan cerita - ceritanya. Moga Allah memberi balasan dan seksa yang terhebat kepada pelakun dan perancang rancangan fitnah terbesar di abad ini.
Rakyat akan menghukum di PRU 13. Kita lihat, mungkin selepas ini tiada lagi UMNO kerana kebodohan sendiri. UMNO akan tinggal nama dan meninggalkan sejarah fitnah yang terbesar.

No comments: