Friday, October 9, 2009

WARGA BAGAN PINANG: UNDI PAS TANDA PANDAI BERPOLITIK

Khusus Untuk Warga Bagan Pinang,
Esuk adalah hari pengundian Warga Bagan Pinang. Samada nak pilih PAS atau UMNO. Nak pilih PR atau BN. Nak pilih Zul atau Isa. Wagna Bagan Pinang akan menentukannya. Caranya amat mudah, pergi ke Pusat Pengundian dan Pangkah mana yang berkenan. Mudah sangat. Biarpun mudah tetapi undi kita menentukan siapa yang akan menang. Undi kita akan memenagkan calun mana yang dipilih.
Kalau saya menjadi pengundi Bagan Pinang, Saya akan mengundi PAS. Kerana apa? Kerana PAS parti pembjangkang. Kita tahu Kerajaaan NS adalah BN, Kerajaan PUSAT juga BN. Jika kita undi PAS, sudah pasti Kerajaan BN menggelabah. Kerajaan BN tak mahu kehilangan NS sebab dia kata kubu kuat dia. Sudah pasti segala projek, segala bantuan, segala - segalanya akan dicurahkan dengan lebih besar kerana Kerajaan BN akan merampas kembali dalam PRU13 nanti. Di dalam tempoh tersebut ( 2 @ 3 tahun lagi) penduduk Bagan Pinang akan dilayan umpama Raja. Segala - galanya dibantuankan untuk mendapatkan undi semula. Umpama orang bercinta Sebelum Dapat Berabis Dahulu, Bila dah dapat tinggalkan sahaja.
Inilah formula yang orang Kelantan gunakan. Nak kata orang Kelantan semua PAS, pun bukan. Nak kata faham sangat perjuangan PAS pun tidak, tetapi mereka faham berpolitik. Selagi mereka jadi pembangkang rakyat akan dilayan, jika tidak mereka akan diabaikan. Biarpun Kerajaan Kelantan tidak mendapat layanan istimewa tetapi RAKYAT TETAP DIBERI KEISTIMEWAAN.
Dalam politik, bukan kesetiaan menjnadi ukurana. Politik demokrasi, rakyat diberi peluang semasa pilihanraya. Masa ini layanan istimewa untuk mereka. Lihat sahajalah Bagan Pelbagai dilayan begitu istimewa, kemudahan dan bantuan diberikan kerana ada pilihanraya. Sedangkan selama ini telah 12 kali pilihanraya mereka tidak dilayan istimewa.
Gunakan lah otak yang dikurniakan. Selagi BN tidak mendapat Bagan Pinang, selagi itulah wang ringgit dan bantuan dicurahkan.
Janganlah ragu untuk mengundi PAS, kerana selepas pilihanraya ini kita tetap seperti biasa kena bekerja dan mencari nafkhah juga setiap hari. Yang untung hanya calun yang menang. Jika ISA menang, karier politiknya akan pergi lebih jauh. Beliau akan terus mengumpul kekayaan. Yang kaya adalah ISA bukannya kita. Kita tetap macam ini. Kena kerja hari - hari.
POLITIK DEMOKRASI BUKANNYA TEMPAT UNTUK TUNJUK KESETIAAN. HANYA TEMPAT UNTUK MENCARI KESENANGAN. ITULAH TAHAP RAKYAT MACAM KITA.

No comments: