Friday, October 2, 2009

NOORDIN MAT TOP: KEGERUNAN KUFFAR

Hari Jumaat, telah dikebumikan jenazah Noordin Mat Top. Ada yang menggelarnya syuhada' dan tidak kurang juga yang menggelarnya pengganas. Dan ramai yang masih tak ambil peduli, yang penting perut dan harta.
Syahid atau tidaknya ia, bukannya persoalan kita. Sama juga anggota polis dan askar yang berjuang kononnya atas mempertahankan negara. Hanya Allah yang berhak menganugerahkan yang terbaik.
Bagi yang bersetuju dengan gelaran pengganas perlu difikirkakn masak - masak, APAKAH KITA LEBIH BAIK DARI NOORDIN? APAKAH KITA LEBIH KUAT IBADAT DARI NOORDIN? APAKAH KITA LEBIH MENCINTAI ISLAM DARI NOORDIN? APAKAH KITA LEBIH SANGGUP BERKORBAN UNTUK AGAMA DIBANDINGKAN DENGAN NOORDIN? Jawapannya ada pada diri kita sendiri.
Dari sejarah Noordin, jelas kebenciannya kepada Barat dan Kuffar. Bencinya kepada penindasan umat Islam oleh Amerika dan Yahudi. Sehingga beliau sanggup menggadaikan nyawa dan dunianya. Cita - cita beliau untuk menakutkan Kuffar telah berjaya. Hampir sedekad, Kuffar takut kepada namanya. Jika diperhatikan, Amerika dan Yahudi lebih takutkan Noordin dari mana - mana Negara Islam (kecuali Iran). Mengapa? Kerana mereka tahu Negara Islam mudah dibeli dan ditundukkan. Tidak berani dan gentar kepada Yahudi dan Amerika. Dan di atas desakan itu, pemerintah Indonesia terpaksa tunduk kepada arahan Amerika.
Amerika dan Yahudi juga menggelar para pejuang Islam sebagai pengganas. Yang hairannya tidak kurang juga umat Islam menurutinya.
Sebagai hamba Allah, mungkin kita tidak mampu dan tidak seberani mereka, tetapi janganlah kita mengikut rentak Amerika dan Yahudi dalam menghina mereka.
Malangnya Islam yang kita anuti juga mengikut corak Amerika dan Yahudi, sehingga umat hari ini keliru, mana yang betul dan mana yang salah.
Jika kita tidak tahu, Lebih baik bagi kita berdoa moga Noordin mendapat apa yang dicitakannya iaitu Mati Syahid.
Mungkin ramai yang tak tahu, sebagai umat Islam, jika tiada cita - cita mati syahid, kita tergolong dalam golongan Munafik iaitu golongan Kafir yang berpura Islam.
Dan untuk Noordin beliau telahh menerima bahagiannya, Matinya kerana perjuangan agama. BAGAIMANA PULA DENGAN KITA? APAKAH MAMPU KITA MATI DEMI ISLAM.
AL FATIHAH BUAT NOORDIN MAT TOP.

No comments: